Yhdistystoiminta

Yhdistys on jäsenen kotipaikka. Yhdistys toimii jäsentensä työolosuhteiden parantamiseksi ja tarjoaa myös virkistystoimintaa.

Yhdistys on jäsenen kotipaikka. Yhdistys kokoaa yhteen kaikki sen
järjestämisalalla ja toimialueella työskentelevät henkilöt. He ovat JHL:läisen yhdistyksen jäseniä.

Yhdistys toimii  jäsentensä palvelussuhteen ehtojen ja työolosuhteiden
parantamiseksi ja yhteiskunnallisten etujen ja oikeuksien edistämiseksi. Näiden edunvalvonnallisten asioiden lisäksi yhdistykset järjestävät jäsenilleen vapaa-ajan tilaisuuksia ja koulutuksia.

Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan jäsenmaksupalautuksella. Se on 20 prosenttia liitolle maksetuista jäsenmaksuista.

JHL:ssä jäsenet kuuluvat yhdistyksiin ja yhdistykset ovat JHL:n jäseniä.

Yhdistyksiä on lähes 600 eri puolella Suomea. Yhdistys voi olla työnantaja-, sopimusala- tai aluekohtainen ja sen toiminta-alue voi olla paikallinen, alueellinen tai valtakunnallinen.

Yhdistyksessä voit osallistua erilaisiin tapahtumiin ja vaikuttaa liiton toimintaan.

JHL:n yhdistykset toimivat edistääkseen jäsentensä edunvalvontaa ja ammatillista yhteistoimintaa työpaikalla.  Ne eivät kuitenkaan unohda jäsenille tarjottua koulutusta ja virkistystoimintaa.